Badminton niet alleen leuk maar ook gezond

Badminton is tegenwoordig heel populair in Nederland niet alleen omdat het een leuke en makkelijke sport is om te spelen maar ook omdat het goed is voor je gezondheid. Je komt met badminton goed in beweging wat inhoud dat je een flink aantal calorie├źn verbrandt wanneer je een uurtje gaat badmintonnen. Deze sport is dan ook zeer geschikt om een paar kilootjes kwijt te raken terwijl je je met anderen op de badmintonbanen vermaakt.

Het maakt bij deze sport dan ook niet uit of je nu keihard tegen de shuttle aan mept of het rustig aan wilt doen het badminton zal je hele lichaam aan het werk zetten. Daarnaast is badminton spelen ook nog eens gezond voor je hart en longen en kan het eigenlijk als een cardio workout worden gezien. Het verbeterd je hart- en longfunctie en bovendien houd het je bloeddruk en suikergehalte op peil. Kortom een uurtje badmintonnen is niet alleen leuk om te doen maar heeft ook een aantal fantastische gezondheidsvoordelen.Online casino

Kom gezellig badmintonnen

Iedereen is van harte welkom om bij de Willem Smit Vereniging te komen badmintonnen. De trainingen bestaan dagelijks uit drie verschillende groepen beginners, gevorderden en de competitiespelers. In elke groep zal er een badmintontrainer aanwezig zijn die jou zal helpen met je conditie en uiteraard de technieken en strategie├źn van het badminton. Je gaat hier niet alleen de shuttle smashen maar je krijgt daarnaast ook een kracht- en conditietraining die je nodig zult hebben om het uurtje badmintonnen vol te kunnen houden.

Wanneer je nog niet bekend bent met het badminton zal er aan het begin van je training de spelregels duidelijk worden uitgelegd om daarna aan de slag te kunnen gaan. Bij de Willem Smit Vereniging kun je er in ieder geval wel zeker van zijn dat je niet aan de kant zult zitten en houden we je constant in beweging.

Wil je graag met je badmintonmaatje bij ons komen spelen? Dat kan natuurlijk ook, je kunt je samen met je maatje inschrijven voor de trainingen of je kunt recreatief komen badmintonnen op een van de badmintonbanen die we daarvoor beschikbaar hebben.

Voor mensen die graag recreatief badmintonnen kunnen bij ons een van de banen huren. Deze kunnen per uur, per halve dag of voor een hele dag gehuurd worden, je dient de baan wel uiterst 24 uur van tevoren hiervoor te reserveren. Ook is het mogelijk om een baan met andere te delen waardoor de kosten uiteraard verdeeld zullen worden en het dus een stuk voordeliger zal zijn om te komen badmintonnen.

Naast recreatief badminton en trainingen hebben we ook speciale badmintonmiddagen voor senioren boven de 65 jaar. Deze groep kan vrij badmintonnen onder begeleiding van Mieke Raaijmakers.